You are here:: Novosti Edukacija mladih u Prači – „Pokreni se“
 
 

Edukacija mladih u Prači – „Pokreni se“

Kako smo u posljednje vrijeme svjedoci sve većeg odliva mladih iz naše zemlje, prvenstveno zbog nezaposlenosti, Udruženje mladih općine Pale FBiH, upriličilo je event za mlade pod nazivom „Pokreni se“.

Riječ je o edukaciji mladih u cilju motivacije na polju samozapošljavanja koja predstavlja značajan pokretač ekonomskog razvoja u EU.

Veliki broj mladih ljudi okupio se danas kako bi bili učesnici pomenute radionice.

Današnju radionicu otvorio je predsjednik Udruženja mladih Nisad Crnčalo, a učesnicima se obratio i načelnik općine Asim Zec koji je istakao značaj angažiranja na edukaciji i samoinicijativi za pokretanje biznisa.

Predstavnica organizacije Networks, koja je također podržala ovaj događaj, Bojana Škobić Omerović upoznala je učesnike sa radom Networks-a, koji predstavlja  preduzetnički i edukativni centar koji radi na pomoći mladim i kreativnim ljudima da izgrade svoje startup ekosisteme u BiH kroz međusobno povezivanje sa drugim talentima, ali i lokalnim i globalnim kompanijama. Škobić –Omerović održala je predavanje na temu „Preduzetništvo kao alat za djelovanje – Zašto je važno biti poduzetan“, naglašavajući prednosti poduzetništva u današnjem kapitalističkom svijetu.

Da bi edukacija imala i praktičnu, a ne samo teoretsku dimenziju pobrinuo se Almir Mukača iz firme Fresh.ba, koji je svoja iskustva na polju biznisa oslikao u predavanju pod nazivom „Ja Poduzetnik“.

Današnji događaj imao je za cilj pokrenuti mlade ljude na realizaciju zdravih ideja za izgradnju zdravog i ekonomski osviještenog društva. Kompletan projekat podržan je od strane Ministarstva finansija BPK Goražde.

 

Pripremila: Azra Omerović

/radiopraca.ba/