You are here:: Novosti Prigodnim programom danas je obilježen Dan općine i Dan oslobođenja Hrenovice.
 
 

Prigodnim programom danas je obilježen Dan općine i Dan oslobođenja Hrenovice.

Prohladan dan donio nam je sjećanja na neko prošlo vrijeme, koje je i danas živo urezano u sjećanje stanovnika Prače i Hrenovice. Značajan broj građana nazočio je manifestaciji obilježavanja Dana općine, uz prigodan vjerski i kulturno – sportski program.

Svečana sjednica Općinskog vijeća otvorena je odmah nakon polaganja cvijeća na spomen obiljažja i odavanja pošte braniocima, a Predsjedavajući je upoznao građane sa radom ovog zakonodavnog tijela. U okviru historijskog sata koji je održao Memsud Ćutuk, još jednom smo čuli tok bitke za konačno oslobođenje Hrenovice.

Čestitavši Dan općine građanima, načelnik Asim Zec osvrnuo se na dešavanja u proteklom periodu i istakao planove za budući razvoj ovog prostora.

Riječi podrške uputili su i ministar za boračka pitanja BPK Eniz Halilović, kao i mjesni imam hfz. Elmir ef. Mašić.

I ove godine nagrađeni su najbolji literarni radovi osnovaca na temu „Dan općine – Oslobođenje Hrenovice“.

U okviru sportskog programa upriličen je Memorijalni turnir u malom fudbalu „Esad Hujdur – Kresa“, pješačke utrke, bacanje kugle i potezanje konopca.
Pored predstavnika općinskog vijeća, manifestaciju su uveličali prestavnici vlade i skupštine BPK, direktori javnih preduzeća i ustanova, kao i predstavnici vjerskog života BPK.

Manifestacija će biti završena narodnim druženjem koje je na programu večeras u 19:00 h u Prači.

Pripremila: Azra Omerović
/radiopraca.ba/