You are here:: Novosti
 
 

Posljednje vijesti

Skupština BPK Goražde održala 27. redovnu sjednicu

Usvajanju dnevnog reda za današnju 27. redovnu sjednicu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde prethodilo je izjašnjavanje Skupštine o prijedlogu poslanika Rasima Mujagića (Novi pokret) da se Strategija razvoja poljoprivrede u BPK Goražde za period 2017-2021. godina umjesto u formi prijedloga, razmatra u formi nacrta, što je i prihvaćeno.

Ažurirano: Četvrtak, 12 Listopad 2017 11:05 Opširnije

Na temelju Informacije o sveobuhvatnoj analizi stanja poljoprivrede i ruralne infrastrukture, Skupština BPK Goražde usvojila predložene zaključke

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala je danas nastavak 5. tematske sjednice posvećene sveobuhvatnoj analizi stanja poljoprivrede i ruralne infrastrukture na području našeg kantona.

Ažurirano: Četvrtak, 12 Listopad 2017 10:58 Opširnije

Održana osma redovna sjednica OV Pale F BiH

Jutros u 10:00 h održana je sjednica Općinskog vijeća Pale FBiH. Vijećnici su na današnjoj sjednici donijeli odluku o bratimljenju naše lokalne zajednice sa općinom Kandira iz Republike Turske, te će se u narednom peroidu poduzeti koraci ka realizaciji ove suradnje sa općinom iz prijateljske nam zemlje.

Ažurirano: Četvrtak, 05 Listopad 2017 15:02 Opširnije

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala 120. redovnu sjednicu

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na današnjoj 120.redovnoj sjednici usvojila je Uredbu o naknadama i drugim materijalnim pravima koja nemaju karakter plaće za državne službenike i namještenike u kantonalnim organima uprave .

Opširnije

Sastanak ministra za obrazovanje Damira Žuge i načelnika Općine Centar Sarajevo Nedžada Ajnadžića

Nastavljajući praksu dosadašnje dobre saradnje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Općine Centar Sarajevo danas je u posjeti kantonu i Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport boravio načelnik ove sarajevske općine Nedžad Ajnadžić.

Opširnije

Održana sjednica Ustavne i zakonodavno-pravne komisije Skupštine BPK Goražde

Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na sjednici održanoj danas, razmatrala je materijale za  27. redovnu sjednicu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Opširnije