You are here:: Novosti
 
 

Posljednje vijesti

Općina Pale FBIH. Održana 10. Sjednica OV

Na današnjoj sjednici - vijeće je razriješilo dužnosti staru Općinsku izbornu komisiju, a imenovalo novu sa 6 glasova za, dva protiv i tri suzdržana.

Ažurirano: Utorak, 12 Prosinac 2017 18:00 Opširnije

Pregovarači tim Vlade BPK Goražde sastao se s predstavnicima Kantonalne bolnice i Doma zdravlja Goražde

Povodom štrajka uposlenih u zdravstvenim ustanovama na području našeg kantona, Pregovarački tim Vlade BPK Goražde održao je danas sastanak sa predstavnicima poslodavaca Kantonalne bolnice i Doma zdravlja Goražde, na kojem je razgovarano o modalitetima za njegovo rješavanje.

Opširnije

Realizacija namjenskih sredstava za održivi povratak za 2017. godinu

U organizaciji Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice, danas je organizovano potpisivanje ugovora po Javnom pozivu za pomoć povratnicima u 2017. godini.

Opširnije

Saradnja Vlade BPK, Kantona Sarajevo, Federalnog ministarstva za boračka pitanja i Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti

U Kantonu Sarajevo danas je potpisan Sporazum o izradi monografije „Goražde 1992-1995.“ Sporazum, u okviru kojeg je obezbijeđeno sufinansiranje izrade ove naučne publikacije,  potpisali su premijer Bosansko-podrinjskog katnona Goražde Emir Oković, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović te direktor Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu Rasim Muratović.

Opširnije

Poboljšanje medicinskih usluga: Domu zdravlja Prača uručeno novo ambulantno vozilo

Već odavno postoji potreba za jednim ovakvim vozilom kako bi se obogatile usluge ove zdravstvene ustanove, izjavio je direktor Medo Žigović izražavajući svoju zahvalnost predstavnicima UNDP-a, općine i kantona koji su učestvovali u finansiranju nabavke ovog vozila.

Ažurirano: Petak, 01 Prosinac 2017 12:40 Opširnije

Čestitka povodom 1. decembra – Dana Oružanih snaga BiH

Svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine upućujemo iskrene čestitke povodom 1. decembra – Dana Oružanih snaga BiH!

Opširnije